vrijdag 21 juni 2013

Wandelroutes op jouw maat met Google Glass

Stel je voor dat je met Google Glass regelmatig wordt aangeraden een wandeling te maken om je conditie op peil te houden.

Om de verveling tegen te gaan wordt je steeds een nieuwe wandelroute voorgesteld via Google Maps in combinatie met Google+ Local waarbij rekening kan worden gehouden met
  • de tijdsduur, 
  • de afstand, 
  • de gemiddelde hellingsgraad, 
  • je conditiepeil, 
  • de weersomstandigheden, 
  • wel of niet langs historische plekken of natuurgebieden, 
  • wel of niet met een gezellig cafeetje in het midden van de route, ... 
en dit in te plannen in je online agenda via Google Calendar.

Met Google Glass ga je zelf een wandelroute kunnen maken door bij aanvang van je wandeltocht via stembediening de opdracht te geven en de route te registreren op een Google Map. Deze ‘opgenomen’ wandelroutes kunnen vervolgens gedeeld en beoordeeld worden via Social Media door bv. de leden van een wandelclub.

Je kunt zelfs sanitaire tussenstops inlassen en de ‘route’ met commentaar, muziek, foto’s en/of YouTube-filmpjes kunnen voorzien op de gewenste locaties.

Zo zal Google Glass ook een interessant instrument worden voor iedere toeristische dienst in iedere gemeente, stad en streek. Afhankelijk van de internationale populariteit en het aantal bezoekers kan men zelfs verschillende taalversies overwegen op dezelfde routes.

En wanneer je een wandelroute kunt maken, kan je natuurlijk ook een fietsroute maken en delen.

Je kan trouwens met Google Maps al langer een route plannen voor zowel auto, fiets of voetganger waarbij allerlei locaties en mogelijkheden worden weergegeven van het openbaar vervoer.

In Google Now zijn nu al extra mogelijkheden geïntegreerd waarmee je alternatieve transportmogelijkheden krijgt gepresenteerd zoals het openbaar vervoer, om tijdig op je volgende afspraak te arriveren. Dit zal ongetwijfeld ook zo functioneren met Google Glass.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate