Auteur

+Ivan Jans werd op 22 juni 1973 geboren in Hasselt als eerste kind van de jonge ouders Myriam Vanderstraeten en Bert Jans. 13 Jaar later was het gezin compleet met zijn broer Emiel Jans. Terwijl Myriam voor de gezondheidszorg koos werd Bert reeds einde jaren ’70 programmeur om in de jaren ’80 verder te gaan als vertegenwoordiger in de IT-sector. Begin jaren ’90 startte hij samen met 2 ex-collega’s een softwarehuis dat zou uitgroeien tot 25 personeelsleden en meer dan 100 klanten. Nu zijn beide ouders succesvolle zelfstandige ondernemers en nog steeds actief in de gezondheids-en IT-sector.

Ivan groeide op in het mooie Lanaken (2 km van Maastricht), waar hij zijn middelbare opleiding economie & wiskunde op het Heilig Hartcollege heeft behaald. Na enige tijd te werken bij Ford Genk begon hij aan de opleiding ‘Desktop Publishing’ en kon hij eindelijk aan de slag met een computer.

Tot 1996 heeft Ivan zich verder verdiept in de wereld van de actualiteit en media. Het was echter bij Grenslandmedia dat hij onder de ervaren vleugels van Armand Vliegen terecht kwam waar hij zich zowel commercieel als creatief kon uiten in de internationale reclamewereld. Het was hier dat hij heeft mogen kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van het internet.

De komende jaren stonden in het teken van sales, marketing, communicatie, reclame en muziek tot hij in 1999 de overstap maakte naar de IT-sector in het bedrijf van zijn vader ‘Project Systems’. Daar nam hij de rol van Communicatie Manager op zich om aan de ‘grijze’ softwarepakketten kleur te geven en nam hij het initiatief om het CRM-pakket volledig opnieuw te ontwerpen, zowel functioneel als qua design.

In 2000 volgde Ivan de opleiding ‘Webdesign met Microsoft FrontPage2000’ in Brussel en meteen kreeg Project Systems een nieuwe website, waarna hij eveneens werd ingezet voor verschillende internetprojecten. Na de overname van Project Systems door illionX uit Amsterdam, werd hij ook internationaal ingeschakeld als webdesigner en communicatie specialist.

In 2005 besloot hij zich toe te leggen op de reclame-en mediawereld bij het toen nog bescheiden Skondras Sales & Marketing. Daar kon hij opnieuw het commerciële met het creatieve combineren en ging weer aan de slag met de computer. Datzelfde jaar werd hij ook zelfstandige in bijberoep als webdesigner.

De overname van Blogger in 2003, de lanceringen van Gmail en Google Maps in 2004, de aankoop van Picasa in 2005, de start van Google Calendar, Google Analytics en de acquisitie van You Tube in 2006. Deze waren voor Ivan het signaal om zich volledig te richten op de zoekmachine Google, die duidelijk voor een nieuwe strategie had gekozen. In plaats van te wachten op doorzoekbare content van de reeds bestaande websites en op de updates hiervan, ging Google zelf GRATIS diensten lanceren waarmee gemakkelijk tekst, foto’s en video’s op het internet geplaatst konden worden.

Hierdoor is de zoekmachine Google nu verzekerd van actuele en goede zoekresultaten waardoor de gebruikers geen reden zullen hebben of krijgen om van zoekmachine te veranderen. Dit is namelijk anno 2014 ook het meest bekeken en meest succesvolle advertentiemedium wereldwijd (ooit) en dus verdienmodel nummer 1 van Google.

Sindsdien heeft Ivan al zijn internetprojecten en websites doorspekt met deze Google Services. Waarom content doorzoekbaar maken voor Google in een eigen systeem, als je het meteen bij Google zelf kan zetten op You Tube, Blogger, Picasa, Calendar & Maps en vervolgens weer terug kan integreren in een website? Hierdoor ontstaan er voor de klanten ook meerdere zoekresultaten vanuit meerdere weblocaties i.p.v. enkel vanuit de website.

Sinds 2011 staat Ivan volledig op eigen benen en heeft hij zijn Google-strategie kunnen vertalen in zijn bedrijf ‘UP-TO-DATE WebDesign’ waar hij dit nu dagelijks toepast bij zijn klanten. Verder verleent hij adviezen aan verschillende mediagroepen en geeft seminaries op aanvraag.

CONTACTGEGEVENS

 • Telefoon 0032-89-206 079
 • Mobiel 0032-487-332 177
 • E-mail ivanjans@gmail.com
 • Adres Kloosterstraat 20, 3620 Lanaken – Belgium
 • Google+ www.google.com/+IvanJans

BEROEP

 • Web Designer & Consultant

VAARDIGHEDEN

Advertising, Marketing, Communication, Web Consultant, DTP, Graphic Designer, Web Designer, Musician, Guitarist, Singer, Cartoonist, ... a creative person

WERKERVARING

 • UP-TO-DATE WebDesign (Ivan Jans)
  Web Designer & Consultant - Zaakvoerder, 2011 - nu
 • Skondras Sales & Marketing Services (Stijn Skondras)
  Creative Manager - Advertising & Internet, 2005 - 2010
 • Project Systems (Bert Jans & Johnny Kellens)
  Communication Manager - ICT, 1999 - 2005
 • Grenslandmedia (Armand Vliegen)
  Account Manager - Media, 1996 – 1999

BIJDRAGER AAN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate